Sauna Room

sauna room

1. Menghilangkan tekanan

 

Sauna Room sebenarnya suda wujud semasa zaman silam. Sauna Room adalah bilik kayu dan dipanaskan untuk orang berehat dan sementara berpeluh kerana musim dingin orang jarang bersenam. Orang Rom sedar awal bahawa suasana sosial sauna bersama dengan faedah wap bermakna sauna adalah tempat yang sesuai untuk menghilangkan tekanan dan berehat. Melegakan tekanan masih menjadi salah satu sebab yang paling kerap disebut untuk melawat sauna, dengan tekanan tambahan dalam kehidupan moden memberikan lebih banyak alasan untuk melawat.

 

Melegakan tekanan hanyalah sebahagian daripada kesan keseluruhan yang lebih besar yang boleh dibawa oleh kelonggaran sauna- apabila badan anda berada dalam keadaan yang lebih santai, anda akan mendapati ia adalah tempat yang lebih baik untuk meraih faedah kesihatan, meningkatkan sistem imun anda dan membantu latihan fizikal.

 

Seperti orang Rom, ramai orang menggunakan perjalanan ke spa sebagai alasan yang baik untuk bertemu rakan dan keluarga supaya lebih banyak anda membawa bersama anda lebih meriah, menjadikannya cara terbaik untuk berehat selepas seminggu yang panjang.

 

2. Memperbaiki tidur

 

Faedah menghilangkan tekanan sauna boleh membantu apabila ia datang untuk mendorong tidur yang lebih nyenyak; sebagai tambahan kepada ketenangan yang datang secara semula jadi daripada wap, segala-galanya tentang pengalaman sauna sesuai untuk tidur malam yang nyenyak. Kerana sifat sauna, sangat sukar untuk melakukan apa-apa selain daripada duduk dan berehat- kebanyakan telefon bimbit atau buku tidak akan tahan sauna, jadi nikmati haba sepenuhnya!

 

Pendedahan berpanjangan kepada skrin komputer (termasuk telefon atau tablet) telah terbukti menjejaskan corak tidur yang nyenyak, jadi sauna malam memberi anda alasan yang bagus untuk meletakkan telefon sebelum tidur. Oleh itu, kita kena berehat dalam sauna room.

 

Bagi kebanyakan orang adalah perkara biasa untuk berasa letih selepas keluar dari sauna, tetapi kebanyakan orang mengaitkannya dengan keletihan yang berkaitan dengan haba. Ini sebahagiannya benar, tetapi walaupun anda duduk diam, badan anda bekerja keras dalam cuaca panas, secara semula jadi menjadikan anda kurang bertenaga. Itulah sebabnya sauna pada waktu siang selalunya hanya tiket untuk tidur malam yang nyenyak.

For more information please visit our shop “Dr Sauna

Or read more “About Us

× Welcome to Sauna Holm.