Apakah Kebaikan Sauna untuk anda?

Apakah Kebaikan Sauna untuk Anda?

Faedah sauna

Sebenarnya banyak kebaikan sauna apabila anda menjalani sesi sauna samada di rumah sendiri ataupun di tempat awam. Apabila anda memasuki sauna, suhu kulit anda meningkat, kadar nadi anda meningkat, dan saluran darah anda menjadi lebih mengembang. Ini berlaku apabila jantung anda mula mengepam lebih banyak darah. Sudah tentu, anda juga mula berpeluh. Terdapat beberapa faedah untuk pengalaman ini.

  1. Melegakan Kesakitan

Menggunakan sauna kering boleh membuatkan orang berasa bertenaga. Memandangkan saluran darah mengendur dan mengembang di sauna, aliran darah meningkat, dan pengalaman itu boleh membantu mengurangkan ketegangan pada sendi dan melegakan otot yang sakit.

  1. Relaksasi

Sumber dipercayai sauna telah digunakan secara tradisional untuk menghasilkan perasaan relaks. Apabila degupan jantung anda meningkat dan saluran darah anda mengembang, terdapat peningkatan dalam aliran darah ke kulit. Sauna juga boleh meningkatkan peredaran darah. Kesan relaksasi ini adalah salah satu faedah terbesar menggunakan sauna. Untuk menambah kelonggaran, anda boleh berlatih meditasi semasa berada di dalam bilik. Apabila anda menenangkan badan anda secara fizikal, selalunya minda dan emosi mengikutinya. Kesannya tahan lama dan mungkin membantu anda mendapatkan tidur malam yang lebih nyenyak.

3. Detoksi

Apabila menjalani sesi sauna, kita akan banyak berpeluh dan seterusnya akan mengalami detoksi iaitu mengeluarkan peluh dari badan kita. Pengeluaran peluh akan menjana endormin dan ia baik untuk kesihatan kita.

 

Pastikan anda membeli Sauna Cabin dari Drsauna kami kita, ataupun hubungi kami untuk mengenai produk kami

× Enquire Now