Penggunaan Aromaterapi Sauna

PENGGUNAAN AROMATERAPI SAUNA

Kini, penggunaan minyak pati untuk aromaterapi telah meluas, digunakan untuk ubat homeopati seperti mengurangkan kesakitan,  mencegah kemurungan, mengurangkan tekanan, dan menggalakkan tidur yang lebih lena.

Menghabiskan masa di sauna inframerah adalah bersantai dengan sendirinya, tetapi anda boleh meningkatkan pengalaman itu lebih jauh dengan menggabungkan minyak pati. Ketahui lebih lanjut tentang minyak pati terbaik untuk penggunaan sauna.

Minyak Pati Terbaik untuk Aromaterapi Sauna

  1. Birch

Dalam sauna tradisional Finland, birch adalah salah satu bau yang paling biasa digunakan, menampilkan bau minty. Minyak pati birch menawarkan pelbagai manfaat kesihatan, termasuk pencegahan bakteria dan kulat, pengurangan kesakitan, peredaran yang lebih baik, tona kulit, detoksifikasi badan dan rawatan keadaan kulit.

  1. Kayu manis

Kehangatan dan rempah ratus minyak pati ini bukan sahaja menjamu selera tetapi juga sensasi yang menyegarkan untuk seluruh badan. Minyak pati kayu manis sangat bagus untuk melegakan otot yang sakit dan boleh digunakan sebagai dekongestan semula jadi jika mengalami selsema.

  1. Citrus

Mulakan hari anda dengan sesi sauna yang menyegarkan yang dipenuhi dengan nota sitrus yang pedas akan menyedarkan anda lebih daripada segelas jus oren. Selain memberi anda rangsangan tenaga, minyak sitrus mempunyai ciri anti-radang, pembersihan dan antidepresan.

  1. Eucalyptus

Minyak yang menyegarkan ini meredakan keletihan mental dan menawarkan banyak manfaat kesihatan. Eucalyptus mempunyai bau yang menyenangkan yang berfungsi sebagai penyahbau dan membantu membunuh kuman dan bakteria di udara.

Untuk maklumat lebih lanjut anda boleh melayari https://www.drsauna.com.my/ atau anda boleh menghubungi https://www.saunaholm.com.my/get-in-touch