Sauna Room

1. Menghilangkan tekanan dalam sauna room

Sauna Room adalah bilik kayu dan dipanaskan untuk orang berehat dan sementara berpeluh kerana musim dingin orang jarang bersenam.  Melegakan tekanan masih menjadi salah satu sebab yang paling kerap disebut untuk melawat sauna, dengan tekanan tambahan dalam kehidupan moden memberikan lebih banyak alasan untuk melawat.

Melegakan tekanan hanyalah sebahagian daripada kesan keseluruhan yang lebih besar yang boleh dibawa oleh kelonggaran sauna- apabila badan anda berada dalam keadaan yang lebih santai, anda akan mendapati ia adalah tempat yang lebih baik untuk meraih faedah kesihatan, meningkatkan sistem imun anda dan membantu latihan fizikal.

2. Memperbaiki tidur

Selain itu, faedah menghilangkan tekanan sauna boleh membantu apabila ia datang untuk mendorong tidur yang lebih nyenyak sebagai tambahan kepada ketenangan yang datang secara semula jadi daripada wap, segala-galanya tentang pengalaman sauna sesuai untuk tidur malam yang nyenyak. Hal ini kerana, sifat sauna sangat sukar untuk melakukan apa-apa selain daripada duduk dan berehat kebanyakan telefon bimbit atau buku tidak akan tahan sauna, jadi nikmati haba sepenuhnya.

Pendedahan berpanjangan kepada skrin komputer (termasuk telefon atau tablet) telah terbukti menjejaskan corak tidur yang nyenyak, jadi sauna malam memberi anda alasan yang bagus untuk meletakkan telefon sebelum tidur. Oleh itu, kita kena berehat dalam sauna room.

For more information please visit our shop “Dr Sauna

Or read more “About Us